Sprød pizza med pære, skinke og rosmarin

image

Forleden aften bagte jeg sprøde pizzaer, som blev spist i aftensolen på altanen, og så kom jeg i tanke om, at jeg havde et indlæg liggende, som jeg ikke har fået udgivet. Denne pizza bagte jeg for et stykke tid siden, og kombinationen af sød pære og salt parmaskinke var altså ret god, så jeg tror snart den skal laves igen. Den bedste måde at få en sprød pizza er ved at anvende en bagesten, men ejer man ikke en sådan, kan man sætte bagepladerne i den varme ovn og lade dem blive helt varme.

1 pizza:

Bund:

12 g gær

1,5 dl vand

2,5 dl mel type “00”

0,5 dl rugmel

0.5 tsk. salt

1 tsk. olivenolie

Tomatsauce (nok til flere pizzaer):

1 ds. flåede tomater

1 lille dåse tomatpuré

1 lille løg

2 fed hvidløg

2 tsk. oregano

1 tsk. olivenolie

Fyld:

75 g frisk mozzarella

3-4 skiver parmaskinke

1/2 moden pære, skåret i tynde skiver

frisk rosmarin

 

Start med pizzadejen. Rør gær og vand sammen og tilsæt olie, salt og mel. Ælt dejen og stil den til hævning ca. en halv time. Tænd herefter ovnen på 300 gr. (eller så høj temperatur som muligt) og sæt pizzastenen i ovnen. Mens dejen hæver tilberedes tomatsauce og fyld.

Blend alle ingredienserne til tomatsaucen  i en blender. Opskriften rækker til mere end en pizza, så resten af tomatsaucen kan med fordel fryses, så er der tomatsauce til næste gang, der skal laves pizza.

Rul dejen ud til en tynd pizzabund. Fordel en smule tomatsauce herpå samt små stykker af den friske mozzarella. Fordel herefter skinke, skiver af pære samt frisk rosmarin på pizzaen.

Bag pizzaen ca. 8-10 minutter på den varme pizzasten.

Skriv en kommentar