Hindbærsnegle med marcipan

image

Jeg får dejligt besøg af en veninde fra Jylland, og hun skal forkæles med disse hindbærsnegle til morgenmaden. Det er faktisk bare en variation over de klassiske kanelsnegle, men smagen er mere frisk og syrlig med et sødt strejf af marcipan.

Ca. 12 hindbærsnegle

25 g gær

1/2 dl lunkent vand

1 dl mælk

1 æg

1 spsk. sukker

et nip salt

40 g smør

ca. 250 g hvedemel

Fyld:

120 g hindbær (friske eller optøede)

100 g marcipan

2 spsk. sukker

Pynt:

Æg til pensling

20 g  hakkede mandler

Rør gæren ud i den lunkne vand. Rør mælk, æg, sukker og salt heri. Smuldr smørret i melet i en anden skål og hæld melet i gærblandingen. Ælt dejen og tilsæt evt. yderligere mel. Lad dejen hæve ca. en halv time.

Tænd ovnen på 225 gr. Rul dejen ud til en firkant på ca. 25*40 cm.  Fordel hindbær over dejen og drys 2 spsk. sukker herover. Riv marcipanen over hindbærerne. Rul dejen som en roulade og skær ca. 2 cm tykke skiver heraf. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir – tryk dem let flade. Lad dem hæve ca. 15 min. Pensl med æg og drys med hakkede mandler. Bag sneglene ca. 15 min.

image

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s