Lunende linsesuppe med sprøde grisini

image

I øjeblikket mødes man af en isvind og temperaturer langt under frysepunktet, så snart man træder ud af hoveddøren. Jeg synes derfor, det må være på sin plads med en lunende suppe til aftensmaden. Der findes så mange lækre opskrifter på suppe! I dag bliver det denne linsesuppe med hjemmebagte, sprøde grisini.

Suppe og grisini til 4 personer:

Grisini:

1/4 pakke gær

1,5 dl lunken vand

1 spsk. olivenolie

1 tsk. honning

60 g fuldkornsmel

150 g hvedemel

Havsalt til pynt

Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning og olivenolie. Tilsæt herefter mel og ælt grundigt. Lad dejen hæve en halv times tid mens suppen laves. Efter hævningen tændes ovnen på 175 gr. varmluft. Del dejen i 12 stykker, som trilles til tynde grisini – ca. 25 cm lange. Læg dem på et bageplade og pensl med lunken vand og drys med havsalt. Bag dem i ovnen ca. 20 min til de er gyldne og sprøde – hold øje undervejs.

image

Linsesuppe:

1 spsk. olie

2 mellemstore løg

3 fed hvidløg

1 gulerod

1 persillerod

1 stor dåse tomatpure (140 g)

2 dåser hakkede tomater

2,5 dl røde linser

1 l grøntsagsbouillon

1 dl sød chilisauce (kan udelades og der kan i stedet tilsætte lidt oregano eller basilikum som i en mere traditionel tomatsuppe)

1 tsk. salt

4 spsk. cremefraiche

4 tsk. hakket persille

Hak løg og hvidløg og svits det i olien. Skræl og riv persilleroden og guleroden og svits dem med løgene. Tilsæt tomatpure samt hakkede tomater og blend suppen let i gryden med en stavblender. Tilsæt chilisauce, bouillon, linser og salt og lad suppen koge 15-20 min – til linserne er møre.  Server suppen med cremefraiche og hakket persille.

4 thoughts on “Lunende linsesuppe med sprøde grisini

  1. Tak for inspirationen til at lave grissini – jeg har tilladt mig at henvise til din blog – samt lægge en anden opskrift ind, som du måske også kan inspireres af til en anden gang:-)

    lottesopskrifter.blogspot.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s