Chokoladekage med marcipan og paranødder (uden mel)

image

I går stod menuen på venindehygge og chokoladekage, hvilket jo er en ret god kombination. Kombinationen af ingredienser i denne kage er også ret god: chokolade, marcipan, nødder og andet godt i skøn forening. Kagen er svampet og smager meget af chokolade, og den må meget gerne serveres med creme fraiche eller vaniljeis.

Chokoladekage:

175 g mørk chokolade

200 g sukker

125 g smør

5 æg

175 g marcipan

2 spsk. kakao

100 g hakkede paranødder

Evt. kakao og guldpynt til at drysse over den færdige kage

Smelt chokoladen over vandbad. Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt et æg ad gangen. Riv marcipanen og tilsæt den sammen med kakao. Hæld til sidst den smeltede chokolade i dejen og rør den godt sammen – chokoladen skal være afkølet en smule. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm), og fordel de hakkede nødder over dejen. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 40 min. Lad dejen køle helt af i formen – den vil falde lidt sammen. Drys evt. lidt kakao over kagen gennem en sigte og pynt med lidt guldglimmer.

2 thoughts on “Chokoladekage med marcipan og paranødder (uden mel)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s