Klejner

image

Min søde mor koger altid klejner til jul. De er de bedste, og i min verden rimer de på jul. Jeg er så heldig, at jeg har fået en lille leverance med klejner helt fra Jylland til København, og jeg har oven i købet fået opskriften med, så jeg kan dele den her. Disse klejner kan jeg ikke tage æren for, men opskriften fortjener at komme med på bloggen.

Ca. 50 lækre klejner:

500 g mel

200 g smør

2 spsk sukker

2 tsk salt

2 pakker gær

2 æg

2 dl mel

2 pakker palmin

Evt. Flormelis og vand til glasur

Drys sukker over gæren og lad det stå til det smelter sammen. Smelt smøret og tilsæt mælken – afkøl til lunken temperatur og bland med gær og sukker. Tilsæt herefter salt og æg og ælt med melet. Lad dejen hæve i 20 min og rul den herefter ud i passende tykkelse. Skær den ud med en klejnespore i ca. 15 cm længde og 2 1/2 cm bredde. Skær en rille midt i klejnen og fold den ved at trække den ene ende igennem rillen.  Smelt 2 pakker palmin i en tykbundet gryde og kog klejnerne heri til de er gyldenbrune. Prøv først palminens temperatur med en lille klump dej. Inden servering kan klejnerne pyntes med hvid glasur. God fornøjelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s