Hot suppe med rodfrugter

image

Nu er det efterår og tid til suppe! Dette er min absolut favoritsuppe, og jeg har lavet den virkelig mange gange. Man føler sig dejlig sund og varm, når man har spist den. Tilbehøret kan varieres i det uendelige efter smag og behag. Jeg har valgt rugbrødscroutoner, mandler og græskarkerner i denne opskrift, men suppen er også lækker med tilbehør som kylling eller rejer.

Til fire personer

Suppeingredienser:

1-2 spsk. rød karrypasta

1 spsk. olie

1 stort, hakket løg

1 spsk. revet ingefær

1 udkernet, skrællet æble i tern

750 g. gulerødder, persillerødder og pastinakker

1 liter grøntsagsbouillon

salt og peber

Rugbrødscroutoner og tilbehør:

2 skiver rugbrød skåret i tern

olie

groft salt

oregano

3-4 spsk. mandler og græskarkerner

Svits karrypastaen i olien og tilsæt herefter løg, ingefær og æble og rist yderligere et par minutter. Tilsæt herefter rodfrugterne og svits dem et øjeblik inden bouillonen hældes ved. Kog retten  til alt er mørt, og blend med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til.

Imens suppen koger:

Tænd ovnen på 200 gr. Vend rugbrødsternene i olie samt salt og oregano efter smag og fordel dem herefter på en bageplade med bagepapir. Gør også plads til mandler og græskarkerner på bagepapiret. Rist det hele i ovnen i ca. 10-15 minutter – hold øje undervejs.

Server suppen rygende varm med rugbrødscroutoner, mandler og græskarkerner på toppen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s