Vidunderlige vaniljekranse

image

Dette må være opskriften på verdens bedste og mest vidunderlige vaniljekranse! Det er min mors opskrift, og hun har opskriften fra min mormor.  For mig smager de af ægte jul og søde minder. Jeg synes, nogle vaniljekranse kan blive lidt tørre og grynede, men disse er sprøde og lækre. Jeg har desværre ikke en kødhakker, så jeg har i stedet trillet dejen til stænger, som jeg har foldet til kranse, men det er naturligvis smukkere, hvis der anvendes en kødhakker med stjerneform, så dejen får fine riller.

Ca. 70 vidunderlige vaniljekranse:

250 g mel

190 g smør

150 g sukker

kornene fra 1/2 vaniljestang

1/2 æg

1/4 tsk. hjortetakssalt

Smuldr smør og mel og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad dejen hvile lidt i køleskabet. Tril tynde stænger af dejen eller kør den gennem en kødhakker med stjerneform. Skær stængerne i 9 cm lange stykker og form stykkerne til kranse, som sættes på en bageplade med bagepapir. Bag vaniljekransene ca. 7-8 min ved 200 gr. – hold godt øje med dem undervejs.

3 thoughts on “Vidunderlige vaniljekranse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s