Fastelavnsboller med hjemmelavet vaniljecreme

image

Endelig er det tid til fastelavnsboller! Denne opskrift er muligvis den bedste opskrift på klassiske fastelavnsboller med creme – men jeg er nok ikke helt objektiv i min vurdering, for det er min søde mors opskrift og dermed de fastelavnsboller, jeg er opvokset med, så de ER naturligvis de bedste:-)

Jeg synes, de smager bedst med en almindelig hvid glasur. Hvis der skal lidt ekstra pynt på, er det rigtig fint med frysetørrede hindbær på den hvide glasur.

Ca. 20 fastelavnsboller:

Bolledej:

2 dl mælk

50 g gær

500 g mel

200 g smør

1 æg

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

+ 1 æg til pensling

Creme: (alternativt kan man bruge et 1/2 brev pulvercreme, som jo også smager godt)

3 dl mælk

2 æg

50 g sukker

1 vaniljestang

2 spsk. Maizena

Start med dejen. Gæren smuldres i en skål og sukkeret hældes over. Mælken lunes og hældes over gær og sukker. Rør rundt til gæren er opløst. Smelt smøret, lad den køle lidt af og tilsæt den. Kom dernæst sukker, æg og salt i og rør rundt. Til slut æltes melet i dejen til den er smidig, og den sættes til hævning en halv times tid.

Mens dejen hæver laves cremen. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk æg, 2 dl mælk, sukker og vanilje sammen i en gryde over jævn varme. Bland Maizena med 1 dl mælk og hæld også det i gryden. Bliv ved med at piske til cremen bliver tyk – vær tålmodig og husk at varmen ikke må blive for høj. Hæld dernæst cremen i en skål og lad den køle af.

Rul dejen ud, så der bliver ca. 20 firkanter. Kom lidt creme på hver firkant og fold alle fire hjørne ind mod midten, og luk bollen godt. Bollerne sættes med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse, hvorefter de pensles med æg og bages ved 175 grader varmluft i 12-15 min.

Pynt bollerne med glasur. De bør spises lune.

Tip: Fordel lidt revet chokolade eller marcipan over cremen inden bollen lukkes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s