Langtidshævede æbleboller

image

I formiddag var min veninde på besøg til hjemmebagte æbleboller og the. Jeg rørte dejen sammen i går, og så var det nemt at bage bollerne i morges. Æblerne og kardemommen gør bollerne lidt søde, og så dufter de dejligt!

Ca. 10 æbleboller:

7, 5 dl vand

25 g gær

1 spsk. salt

1 tsk. kardemomme

2 revne æbler med skræl

3 dl havregryn

3 dl fuldkornsmel

8 dl hvedemel

image

Dag 1: Rør gæren ud i lunken vand i en skål. Tilsæt salt, kardomme og revne æbler. Rør herefter havregryn, fuldkornsmel og hvedemel i dejen – dejen skal have konsistens som en tyk grød. Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen stå på køl natten over.

Dag 2: Tænd ovnen på 220 gr. varmluft, og en sæt en lille ildfast skål med vand i bunden af ovnen (dette skaber et dampbad, som gør bollerne ekstra sprøde). Form dejen til boller ved hjælp af to spiseskeer, og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne ca. 20 min og lad dem herefter afkøle på en bagerist.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s