Brownies med blåbær og hvid chokolade

image

I weekenden serverede jeg søde brownies for søde veninder. Disse brownies er bagt med udgangspunk i en opskrift fra min favorit bagebog, “Kager der smager”, men jeg har tilsat hvid chokolade og blåbær. Egentlig er det ikke rigtige brownies, for den er blot bagt med kakao, men kagen “sætter sig” og bliver præcis som brownies.

Brownies, 8 stk

100 g smør

2 æg

3 dl sukker

1,5 dl hvedemel

4 spsk. kakao

1,5 tsk. vaniljesukker

1 knivspids salt

100 g hvid chokolade, groft hakket

100 g blåbær

 

Smelt smørret og lad det køle af. Rør æg og sukker sammen i en skål. I en anden skål røres mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen og blandes herefter i æggemassen sammen med smørret. Vend til sidst chokolade og blåbær i dejen. Smør et ildfast fad (ca. 22*22 cm) eller beklæd det med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 40 min. Lad kagen køle helt af før servering og lad den gerne trække i køleskabet natten over. Skær den i 8 stykker og server gerne med is eller creme fraiche.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s