Den bedste gulerodskage

image

Jeg har holdt efterårsferie hos mine forældre i Jylland, og jeg er bl.a. blevet forkælet med den bedste gulerodskage. Opskriften stammer oprindeligt fra min barndomsvenindes mor, og kagen er blevet bagt utallige gange i min familie.  Jeg foretrækker at spise kagen med en almindelig hvid glasur, men den kan også pyntes med en klassisk flødeostetopping.

1 lille bradepande:

4 æg

4 dl sukker

6 dl fintrevne gulerødder

2 dl olie

2 dl hakkede valnødder (kan udelades)

1/2 tsk salt

1/2 tsk vaniljesukker

1 tsk kanel

1/2 tsk kardemomme

2-3 tsk bagepulver

4 dl mel

 

Pynt: flormelis til glasur og evt. stimler af citronskal og gulerod (brug et juliennejern)

Pisk æg og sukker sammen og tilsæt herefter de øvrige ingredienser med undtagelse af mel og bagepulver som tilsættes til sidst. Hæld dejen i en bradepande (ca. 20*30 cm) med bagepapir og bag kagen i ovnen i ca. 40-45 min.

Kagen holder sig frisk og saftig flere dage i køleskabet.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s