Rugboller med hvidtøl

image

Jeg elsker at bage brød. I weekend består morgenmaden hos mig ganske ofte af friskbagt brød, og det er ingen sag hurtigt at lave en god morgenmad af langtidshævet dej. Dejen kan varieres i det uendelige. Her har jeg forsøgt mig med hvidtøl i dejen, og det bidrager med en dejlig aromatisk maltsmag. Man kan dog erstatte øl med 3,5 dl vand i opskriften, hvis man ønsker det.

Rugboller med hvidtøl, 8-10 stk

1 hvidtøl (jeg brugte en nisseøl, som var tilovers fra jul)

3 dl vand

25 g gær

4 dl rugmel

9 dl hvedemel

1 spsk salt

Drys: fx havregryn

 

Hæld øl og vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og mel og rør gerne i dejen i 10 min. Dejen skal have konsistens som en tyk grød. Dæk skålen med film og sæt dejen i køleskabet til dagen efter eller ca. 12 timer. Brug to skeer til at sætte dejen på en bageplade med bagepapir, så der bliver 8-10 boller. Drys evt. med havregryn. Bag bollerne ved 225 grader varmluft i ca. 20 min. Bollerne skal lyde hule, når man banker dem under bunden.

Tip: sæt en skål med vand i bunden af ovnen, så bliver bollerne ekstra sprøde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s